Antifouling

Wij verzorgen het aanbrengen en eventueel verwijderen van antifouling. Voor een juiste behandeling gebruiken wij de richtlijnen zoals opgesteld door International.

Antifouling kan met een kwast of roller aangebracht worden. Een kleine roller is minder zwaar voor de arm, maar neemt iets meer tijd in beslag. Als u kiest voor een kwast, gebruik dan een grote brede kwast. De afwerking zal niet zo glad worden als bij een aflak, het type kwast is daarom niet belangrijk.

how_to_health_and_safety
Stap 1: Gezond en veilig werken
Verzeker uzelf ervan dat de ruimte waarin u gaat werken goed geventileerd wordt voordat u begint met de werkzaamheden. Draag de juiste persoonlijke veiligheidsmiddelen. Wij adviseren een veiligheids- of stofbril, nitriel handschoenen, een overall (zorg ervoor dat alle huid bedekt is) en een stofmasker voor de mond.

how_to_inspectionReeds eerder geverfde oppervlakken:

Stap 2: Inspectie
Controleer het oppervlak op beschadigde plekken, onthechting van de antifouling of andere tekenen die erop duiden dat de antifouling niet goed hecht aan de ondergrond.

 

 

how_to_prepStap 3: In goede conditie – voorbehandeling

Onderwaterschip reinigen met Super Cleaner verdund met water. Naspoelen met schoon water. Bestaande antifouling opruwen met een Scotch Brite schuurspons.

Stap 3: In slechte conditie – voorbehandeling
Als de bestaande verflaag schilfert, of over grote deen onthechting en/of kleine scheurtjes vertoond moet deze geheel verwijderd worden.

Stap 3: Enkele beschadigingen–voorbehandeling
Eventueel loszittende oude antifouling met een hoge drukspuit of nat schuren verwijderen. Onderwaterschip reinigen met Super Cleaner verdund met water. Naspoelen met schoon water. Bestaande antifouling opruwen met een Scotch Brite schuurspons.

Note: laat het oppervlak volledig opdrogen. Controleer altijd de overschilderbaarheid. Vervolgens verder gaan met stap 4.

Stap 4: Afplakken van een beschadiginghow_to_masking

Voor het aanbrengen van een primer of antifouling, het oppervlak om de beschadiging heen afplakken.

 

 

Stap 5: Repareren/het aanbrengen van primerhow_to_repair_priming_a
Daar waar nodig de beschadigingen repareren met primer en/of Watertite Epoxy Filler. 

Note: let bij polyester op osmose-verschijnselen, indien u dit aantreft vraag ons dan om advies.

 

Wij adviseren Primocon als hechtlaag aan te brengen over onbekende antifoulings en

how_to_repair_priming_bantifoulings die niet overschilderbaar zijn met uw nieuwe antifouling. Een kale ondergrond moet voorzien worden van een primerlaag conform de richtlijnen van de ondergrond. Richtlijnen over een product kunt u vinden op de labels en technische informatiebladen. Houdt u vooral rekening met de droog- en overschildertijden.

 

Stap 6: Applicatiehow_to_application_a
De antifouling voor de verwerking grondig doorroeren, het bevat zware ingrediënten die op de bodem van het blik kunnen inzakken. Aanbrengen volgens de richtlijnen op het productlabel en het technisch informatieblad met een kwast of een roller.
Het is van belang de juiste hoeveelheid antifouling aan te brengen, ook al zou dit betekenen dat er een extra laag moet worden aangebracht. Dit is afhankelijk van de applicatie methode en condities.

Wij adviseren een extra laag op de boeg, waterlijn, kiel en het roerblad. Op deze delen how_to_application_cvindt grote turbulentie plaats, hetgeen van invloed is op de werkingsduur van de antifouling. De overschilder- en tewaterlatingstijden dienen zorgvuldig in acht genomen te worden. Het niet opvolgen hiervan is de hoofdoorzaak van onthechting. Water is voor verf een zeer agressief milieu. Het is daarom van belang dat verf goed is doorgedroogd voor de tewaterlating.