Race High-tec

product-cat_race-hightecDe Race High-tec productlijn is speciaal bedoeld voor de veeleisende wedstrijdzeiler. De zeilen zijn ontwikkeld zonder concessie te doen aan vormvastheid en gewicht.

Deze zeilen worden vervaardigd uit high-tec vezels zoals aramiden, carbon en de nieuwe ICE vezel.

De zeilen kenmerken zich door een film/film of internal taffeta oppervlak. De naden zijn allemaal gelijmd, ook wel Q-bonded genoemd. Dit is de sterkste verbinding die mogelijk is, waardoor de vormvastheid op naden gegarandeerd kan worden

De resultaten liegen er ook niet om, teams zoals Schaap Shipcare & Team Redan domineren het ORC veld met zeilen uit de Race High-tec lijn.

Q-bonded

Bij een film/film uitvoering worden de zeilen gelijmd door middel van een revolutionair lijmproces, Q-bonded genaamd. Dit lijm proces maakt stiksels overbodig en zorgd voor een sterke, lichte en vormvaste naad. Dit is de sterkste verbinding die mogelijk is, waardoor de vormvastheid op naden gegarandeerd kan worden.

Membraanzeilen

De membraanzeilen van Hagoort Sails worden vervaardigd uit diverse type vezels. Het gebruik van deze vezels is afhankelijk van de wensen van de klant, eigenschappen van de boot en type zeilen.

hagoort membraan zeil