Dekkleden

Winterkleed

Voor schepen die de winter buiten blijven staan, raden wij u aan de boot te beschermen met een dekkleed.

Standaard afdekzeilwinter afdekzeil

Wij verkopen standaard rechthoekige dekkleden van polyester. Deze zijn leverbaar in verschillende maten en diktes. Standaard voorzien van sjorringen. Dit is een goedkoop alternatief voor een canvas winterkleed. Voor meer informatie kunt u kijken op onze webshop.

Canvas op maat

Canvas winterkleden worden op maat gemaakt en zijn door het gebruik van hoogwaardige materialen, heel duurzaam. U koopt een dekkleed voor jaren plezier. De boot kan met een dergelijk dekkleed buiten op de kant blijven staan, met of zonder mast. Het doek van deze winterkleden is ademend, daarnaast worden ook tocht gaten ingebouwd, om optimaal te kunnen doorluchten. Het dek blijft op deze manier kurkdroog. Vooral aan te raden bij teakdekken.

De wintertenten zijn in diverse uitvoeringen leverbaar:

  1. Liggende of staande mast met bedekking tot de voetrail, bevestiging aan de binnenkant van de scepters. Dit is de meest eenvoudige variant. Het dek wordt grotendeels goed beschermd tegen de weersomstandigheden en UV.
  2. Liggende of staande mast met volledige bedekking van de romp, over de railing heen, dit voorkomt inwateren en kuilen met water. Bij deze variant is de kans op klapperen en schavielen nihil. De boot wordt volledig ingepakt en vastgemaakt met speciale bindingen. Let op, niet iedere zeilmaker kan een dergelijke wintertent strak genoeg inmeten en vervaardigen.
  3. Voor boten die in het water blijven kan een bedekking tot vlak boven de waterlijn worden gemaakt. De uitvoering is verder gelijk aan 2.

Afhankelijk van de grote worden de winterkleden in gedeelten gemaakt. Winterkleden zijn zwaar en soms lastig te plaatsen en goed vast te maken. Wij kunnen dat op verzoek voor u verzorgen. Ook het demonteren en opbergen voor de zomer, behoort tot de mogelijkheden.

Over het algemeen verdient zich het dekkleed in 2 winterseizoenen terug, indien de boot normaal gesproken binnen staat. Het is een behoud voor uw teakdek, het houtwerk, het dekbeslag en de ramen en luiken. Bovendien kunt u uw dekluiken open laten om te ventileren, alsof uw boot in de loods staat. Op deze wijze is ook de binnenkant van de boot droger aan het einde van de winter.

Wij leveren geen op maat gemaakte kunststof dekkleden, dit zijn niet ademende dekkleden die er uiteindelijk voor zorgen dat de boot kletsnat wordt. Beter kunt u dan een standaard winterkleed nemen, aangezien deze door zijn vorm niet geheel luchtdicht kan worden afgesloten en daardoor kan luchten en vele malen goedkoper is.